Sea

Sjöfrakt

Interkontinentala transporter är en avgörande komponent i globala leverantörskedjor, och sjöfrakt står för en betydande del av världens godstransporter. På TCTs är vi specialiserade på att erbjuda högkvalitativa sjöfraktlösningar som täcker ditt behov av både styckegods och hela containers. Vårt omfattande nätverk av partners möjliggör konkurrenskraftiga priser och hög servicenivå, oavsett var i världen ditt gods behöver transporteras.

Kontakta en av våra säljare eller er närmsta speditör för mer information.

Vag
Väg
Crosstrade
Crosstrade
Flyg
Flyg
Express
Express
Tull
Tull
Projekt
Projekt
Terminal
Terminal / Lager
Working 64x64px white

Vårt arbetssätt

Med våra effektiva speditions- och IT-system och vår kompetenta personal erbjuder vi smarta lösningar för våra kunders behov. Detta gör vi varje dag med både glädje och engagemang.

Service utöver det vanliga, snabba
svar och anpassade lösningar.

Vad kan vi hjälpa dig med?

FCL, LCL – Välj rätt sjöfraktsalternativ

När det gäller sjöfrakt är det avgörande att välja rätt typ av container för ditt gods. De två huvudtyperna, Full Container Load (FCL) och Less than Container Load (LCL), erbjuder olika fördelar beroende på dina specifika transportbehov. Att förstå skillnaderna och fördelarna med varje alternativ kan hjälpa dig att optimera din sjöfrakt och minska kostnaderna.

 

Full Container Load (FCL)

FCL är det bästa valet för större sändningar av sjöfrakt där du har tillräckligt med gods för att fylla en hel container. Detta alternativ ger dig exklusiv användning av en container och är ofta mer kostnadseffektivt för större volymer. Några fördelar med FCL inkluderar:

  • Säkerhet och integritet: Eftersom containern är dedikerad enbart till ditt gods, minimeras risken för skador och föroreningar från andra laster.
  • Snabbare transittider: Din container skickas direkt till destinationen utan extra stopp för att fylla eller tömma varor från andra avsändare.
  • Flexibilitet i lastning: Du har frihet att lasta containern enligt dina specifikationer och behov.
TCT
tct truck dangerous good front

Less than Container Load (LCL)

LCL är idealiskt för mindre sändningar som inte fyller en hel container. Du delar då containerfrakt och containerrymden med andra avsändares gods. Fördelarna med LCL inkluderar:

  • Kostnadseffektivitet för mindre sändningar: Betala endast för den utrymmesvolym som ditt gods upptar.
  • Flexibilitet: LCL är ett utmärkt val för företag med mindre fraktvolymer eller de som inte behöver skicka stora mängder gods regelbundet.
  • Tillgänglighet: LCL kan vara mer tillgängligt än FCL under högsäsonger eller i vissa handelsrutter.

Vårt arbetssätt

På TCTs präglas vårt arbetssätt av innovation och ett starkt kundfokus. Genom våra avancerade speditions- och IT-system erbjuder vi inte bara effektiva lösningar, utan även skräddarsydda tjänster som uppfyller varje unikt behov hos våra kunder. Våra system är designade för att vara både användarvänliga och flexibla, vilket säkerställer en smidig och transparent hanteringsprocess av din transport och sjöfrakt.

Kontakta oss på TCT vid behov av sjöfrakt

Är du intresserad av att veta mer om hur TCT kan hjälpa dig med en lösning för dina sjöfraktbehov? Kontakta vårt team av experter idag. Vi ser fram emot att erbjuda dig en skräddarsydd lösning som uppfyller dina specifika transportbehov. Med TCT som din partner kan du vara säker på att din sjöfrakt hanteras av branschens bästa.